02. september 2022

Alle nyheter

A-Å med Ragnhild Haga. OL medaljer, motivasjon og treningsglede

Vi er stolte av å presentere Ragnhild Haga som ny Støl ambassadør.

 

Flere av dere er sikkert godt kjent med Ragnhild gjennom TV skjermen. Som langrennsløper på landslaget har denne inspirerende dama, sikret Norge hele 2 OL gull og diverse andre solide meritter oppigjennom årene.

Ragnhild har nå etablert seg i Oslo, gift og studerer økonomi mellom alle treningsøktene, høydeopphold og skisamlinger.

 

Ragnhild brenner for trening og å inspirer og motivere andre til fysisk aktivitet. Hun deler gledelig av sin kunnskap og fokuserer på hvordan man kan kombinere uteaktivitet med basis/styrke trening i hjemmet for prestasjon, skadeforebygging og en helhetlig helse.

 

Vi gleder oss til å gi dere muligheten til å bli bedre kjent med Ragnhild og kanskje en fysisk økt i ny og ne. 

Ellers ønsker vi henne masse lykke til med sesong oppkjøringen til VM i Slovenia til vinteren.

 

Bli bedre kjent med Ragnhild Haga

 

  1. 1.            Hvor er du fra? 

Jeg er oppvokst i Holter i Nannestad. I barndommen var det en skibygd hvor du kunne møte både Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard langs landeveiene på rulleski.

 

2.             Hvem er du?

Jeg er ei sporty jente med bein i nesa. Jeg liker aktivitet, men også å lese en bok i hengekøya en sommerdag.

 

3.             Største hendelse siste året?

Jeg gifta meg i mai. Øyvind og jeg hadde vært sammen i 11 år før det, men det var likevel et stort steg. Det ble en nydelig dag og en fin feiring på en Markastue i Oslo.

 

4.             Hva fikk deg til å begynne med langrenn? 

Hele familien min gikk på ski om vinteren og løp orientering om sommeren. Vi var mye på fjellet i alle ferier og du måtte være i aktivitet i familien Haga. I tillegg har jeg alltid hatt et stort konkurranseinstinkt, så da passa langrenn meg godt.

 

5.             Hvor mange ganger trener du i uken?

Jeg trener 1-2 ganger hver dag. I gjennomsnitt vil jeg tro det blir 10-12 økter i uka gjennom året.

 

 

6.             Er du alltid like motivert for å trene?

Jeg liker som sagt å være i aktivitet, men jeg kan også ha problemer med dørstokkmila. Særlig hvis jeg allerede er sliten etter tidligere trening, det er dårlig vær eller jeg føler at økta ikke er den aller viktigste jeg gjør. Jeg lærte en gang at ca. en økt i måneden bør droppes hvis man er i tvil, så jeg prøver å gjennomføre de fleste som planlagt. Men trikset mitt er ofte å ta på treningstøy, komme seg på trening og heller gjøre økta kortere hvis man merker at man er sliten underveis i økta også.

 

7.             Kunne du sett for deg ett liv uten trening?

Både ja og nei. Jeg trives med å være i form, men jeg er også en enten-eller-person. Så det kan godt hende jeg kunne trivdes i en livsstil med strandferier og korte gåturer også. Men jeg nyter det å av og til gå utenfor komfortsonen. Man kan kjenne på en helt egen mestringsfølelse etter en tøff økt eller en annen utfordring.

 

 

8.             Hva er dine tanker om online trening? 

Jeg syns online trening er veldig spennende. Jeg brenner for innovasjon og nyskaping, og her er online trening et veldig spennende konsept. Jeg håper det kan få enda flere til å trene variert og ha det gøy med trening når det passer dem. Enten om det er i tillegg til tradisjonell trening ute og inne på treningssenter. Eller som trening du gjør i en hektisk hverdag, på reise eller som 10 min kontorstrekk i løpet av arbeidsdagen. Det er også helt uavhengig av været, dyrt utstyr og fancy lokaler. 

 

9.             Har du en funfact om deg selv?

Jeg er ganske god til å lage iskrem. Siden jeg ikke tåler laktose, kjøpte jeg for noen år siden en iskremmaskin for å lage laktosefri is selv. Det tar litt tid, men er så verdt det.

 

10.          Hva er neste store mål personlig og på trening?

Mitt neste sportslige mål er å kjempe om medalje på 10 km fri i VM i Slovenia til vinteren. Utenfor idrettsbanen er målet å levere en bacheloroppgave i økonomi i september.

 

11.          Fester du?

De aller fleste skiløpere tar seg en fest eller flere på våren, meg selv inkludert. Afterski etter turrenn som Skarverennet eller Janteloppet er alltid gøy. For meg er det viktig å koble helt av iblant. Enten med en fest, ferie eller å gå ut og spise pizza for eksempel.

 

12.          Hvor er du i livet om 10 år?

Jeg tipper jeg bor i et hus i skogkanten i Oslo, løper rundt i skogen på bærturer, har familie og generelt høyt jobbtempo.

 

13.       Hva spiser du når du skal kose deg/skeie ut?

Jeg er svak for sjokolade, is og kaker. Favorittene er melkesjokolade, hjemmelaget vaniljeis og en saftig gulrotkake.

 

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan