17. november 2022
Alle nyheterEnchiladas med guacamole
Hva med hjemmelaget enchiladas & guacamole til helgen? Denne ble skikkelig god.
Ingredienser
2 porsjoner
- - 4-6 lomper
- - 200-300g kyllingfilet
- - 1/2 paprika
- - 1/2 rødløk
- - 1/2 boks mais
- - 150g revet ost
- - Enchiladas krydder eller spisskummen, løkpulver, paprikakrydder, salt og pepper
Guacamole
- - 1 avocado
- - 1/2 rødløk
- - 1/2 fedd hvitløk
- - 1/4 ts finhakket chili
- - 1/2 lime (juice)
- - 2 ss frisk grovhakket koriander
- - Litt salt og pepper
Slik gjør du
- 1. Skjær kylling i strimler og stek. Krydre med enchiladaskrydder eller krydderblanding laget av spisskumin, løkpulver, chilipulver, paprikapulver og lit salt og pepper.
- 2. Skjær rødløk og paprika i små biter.
- 3. Fyll lompene med kylling, rødløk, paprika og mais.
- 4. Rull sammen lompene og legg de i en ildfast form. Du kan bruke en tannpirker til å feste lompene sånn at de holder seg rullet.
- 5. Topp med revet ost
- 6. Stek på 220 grader i 10-12 minutter.
- 7. Mos avocado I en bolle og finhakk hvitløk, rødløk og chilli og bland sammen. Topp gjerne med koriander.
- 8. Skvis over saften fra 1/2 lime og smak til med salt og pepper.
- 9. Når lompene er ferdig stekte serverer du med guacamole, evt også en salat og lettrømme og salsa.