05. juli 2023

Alle nyheter

Ferietrening – slik holder du deg aktiv på ferie!

Når vi kommer ut av faste rutiner for trening og mat er det lett å gi etter for fristelsen med late dager og lite bevegelse, som igjen kan føre til at vi føler oss slappe og ender opp med lite energi. Når fridagene kommer, husk at trening gir deg energi og endorfiner og gjør at du føler deg bra! Ferien er faktisk en super tid for å opprettholde en aktiv livsstil og ta vare på helsen din. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan holde deg aktiv på ferie uten at det går utover kosen.

Ferietrening – slik holder du deg aktiv på ferie!

 

Ferien er en tid for avslapning, og kos, og mange av oss bruker ferien til å lade batteriene. Det er også en tid hvor mange av oss reiser bort, for eksempel utenlands eller på hytte, og reiser vekk fra våre vanlige treningsrutine. Når vi kommer ut av faste rutiner for trening og mat er det lett å gi etter for fristelsen med late dager og lite bevegelse, som igjen kan føre til at vi føler oss slappe og ender opp med lite energi. Når fridagene kommer, husk at trening gir deg energi og endorfiner og gjør at du føler deg bra! Ferien er faktisk en super tid for å opprettholde en aktiv livsstil og ta vare på helsen din. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan holde deg aktiv på ferie uten at det går utover kosen.

 

Utforsk utendørsaktiviteter

Enten du befinner deg ved stranden, i fjellene eller i en storby, er det alltid muligheter for utendørsaktiviteter. Ta en løpetur langs strandpromenaden, gå på fjelltur eller utforsk byen til fots eller på sykkel. Dette vil ikke bare holde deg i bevegelse, men også gi deg muligheten til å oppdage nye steder og oppleve forskjellige kulturer på en aktiv måte.

 

Ta i bruk hotellfasiliteter

Mange hoteller og feriesteder tilbyr treningsrom, svømmebassenger og andre sportsaktiviteter. Benytt deg av disse fasilitetene og tilpass treningen din til ferieomgivelsene. Du kan prøve styrketrening, tennis, yoga eller ta deg en svømmetur for å få inn aktivitet i ferien. Dette vil bidra til å opprettholde muskelstyrke og fleksibilitet, samtidig som det gir deg energi og overskudd i løpet av ferien.

 

Utforsk lokale aktiviteter

Ferie handler også om å oppleve nye ting og gjøre ting man ikke gjør til vanlig. Prøv deg på nye aktiviteter som også inkluderer aktivitet. Kajakkpadling, dykking, vannski eller klatring er bare noen eksempler. Dette gir deg ikke bare en spennende opplevelse, men er også en god mulighet til å å utfordre deg selv og trene på en morsom måte. Ta kontakt med lokale leverandører eller turistkontorer for å finne ut hvilke muligheter som finnes på ditt reisemål.

 

Utfordre deg selv med korte effektive treningsøkter

Hvis du har begrenset tid eller ikke har tilgang til treningsfasiliteter, kan du fortsatt få en effektiv treningsøkt. Vi i STØL holder det gående i hele sommer, og våre 25-minutters økter er en super måte å få inn aktivitet på fridagene. Ta oss med i lomma på ferien, og prøv deg på myk morgenyoga på stranden eller en kjapp og effektiv styrkeøkt ute på hytta!

 

Trening sammen med familie og venner

Trening er enda mer gøy når du gjør det sammen med noen. Inviter familie og venner til å bli med på treningsøkter, enten det er en strandvolleyballkamp, pilates eller en felles løpetur. Dette er en fin måte å tilbringe tid sammen samtidig som dere tar vare på helsen og overskuddet!

 

Husk at ferietrening ikke trenger å være stressende eller tidkrevende. Det handler om å finne balansen. Lytt til kroppen, tilpass treningen til fridagene, og forhåpentligvis ender du opp med en enda bedre form og mer energi og overskudd enn du gikk inn i ferien med!

 

God sommer :)

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan