02. juni 2022
Alle nyheterFriske og sunne sommerruller
Friske og sunne sommerruller med en deilig peanøttdipp! Disse er perfekt å lage sammen, enten med venner eller barna.
I tillegg inneholder de masse grønnsaker fulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Ingredienser
- - Vårrullplater
- - Risnudler
- - Valgfrie grønnsaker. Vi brukte spinat, salat, avocado, paprika, agurk, gulrot, reddik og vårløk
- - Proteinkilde som stekt kylling eller scampi
- - 20g Peanøttsmør
- - 15g Soyasaus
- - 15g Lønnesirup/sukrinsirup eller sriracha saus hvis du liker det mer spicy
- - Hvitløkskrydder
Tips: Bruk de grønnsakene du liker best. Frukt som mango eller jordbær er også nydelig i sommerruller.
Slik gjør du
- 1. Kutt opp grønnsaker i tynne strimler.
- 2. Stek opp kylling eller scampi. Kyllingen bør skjæres i tynne strimler.
- 3. Kok opp vann, trekk kjelen av platen, ha i risnudlene og la de stå i 3 minutter før du skyller av vannet.
- 4. Legg en vårrullplate i vann til den blir myk og la den renne av seg litt. Pass på at den ikke ligger for lenge i vann, da kan den gå i oppløsning.
- 5. Legg grønnsaker, risnudler og kylling / scampi på midten av platen. Brett vårrullplaten sammen som en burrito.
- 6. Gjenta til ønsket antall sommerruller.
- 7. Rør sammen peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup/ sriracha saus og hvitløkskrydder.
- 8. Dypp sommerrullene i sausen og nyt.