02. juni 2022

Alle nyheter

Friske og sunne sommerruller

Friske og sunne sommerruller med en deilig peanøttdipp! Disse er perfekt å lage sammen, enten med venner eller barna.

I tillegg inneholder de masse grønnsaker fulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter. 

 

Ingredienser

 

  • - Vårrullplater
  •  
  • - Risnudler
  •  
  • - Valgfrie grønnsaker. Vi brukte spinat, salat, avocado, paprika, agurk, gulrot, reddik og vårløk
  •  
  • - Proteinkilde som stekt kylling eller scampi
  •  
  • - 20g Peanøttsmør
  •  
  • - 15g Soyasaus
  •  
  • - 15g Lønnesirup/sukrinsirup eller sriracha saus hvis du liker det mer spicy
  •  
  • - Hvitløkskrydder

 

Tips: Bruk de grønnsakene du liker best. Frukt som mango eller jordbær er også nydelig i sommerruller.

 

Slik gjør du

 

  1. 1. Kutt opp grønnsaker i tynne strimler.
  2.  
  • 2. Stek opp kylling eller scampi. Kyllingen bør skjæres i tynne strimler.
  •  
  • 3. Kok opp vann, trekk kjelen av platen, ha i risnudlene og la de stå i 3 minutter før du skyller av vannet.
  •  
  • 4. Legg en vårrullplate i vann til den blir myk og la den renne av seg litt. Pass på at den ikke ligger for lenge i vann, da kan den gå i oppløsning.
  •  
  • 5. Legg grønnsaker, risnudler og kylling / scampi på midten av platen. Brett vårrullplaten sammen som en burrito.
  •  
  • 6. Gjenta til ønsket antall sommerruller.
  •  
  • 7. Rør sammen peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup/ sriracha saus og hvitløkskrydder.
  •  
  • 8. Dypp sommerrullene i sausen og nyt. 

 

 

 

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan