06. desember 2022

Alle nyheter

Hva er egentlig yoga og hvorfor har det blitt så populært?

Yoga er egentlig en filosofi som stammer fra hinduismen, det er mange retninger innenfor yoga som meditasjon, pusteøvelser og asana (bevegelse).

Målet er fullstendig ro, der kroppen blir løsrevet fra sinnet, og du oppnår Samadhi. Det er mange retninger innenfor yoga, men målet er nesten alltid det samme, ro og konsentrasjon.

 

Yoga er blitt mer og mer populært i vesten de siste årene, og grunnen kan være at det gir et avbrekk eller pause fra stress, tankespinn og uro. Yoga forener pust og bevegelse og de mer krevende fysiske yogaformene gjør det vanskelig å holde fokus på noe annet enn det du gjør her og nå.

 

Vi blir flinkere til å lytte til kroppens behov, flinkere til å være til stede i det vi gjør uten avbrytelser og vi kan merke at vi får mer overskudd. Dette er kvaliteter som blir viktig i en hektisk hverdag der man er tilgjengelig hele tiden.

 

Med impulser fra sosiale medier og nyheter hele døgnet kan alle bli utbrent eller overbelastet på et punkt. Yoga kan hjelpe deg med pauser fra hverdagen, pauser fra tanker og jobb, og føre deg tilbake til roen og livet her og nå. 

 

De mest krevende formene fysisk er Ashtanga og Vinyasa yoga, der du beveger deg raskt gjennom flere stillinger. Det øker pulsen og gir deg helsefordeler på linje med utholdenhetstrening. Det er forsket på dette og funnet at du har like gode helsefordeler ved å praktisere dynamisk yoga som å trene annen fysisk aktivitet. Du blir ikke bare sterk i kroppen, du blir også sterkere mentalt.

 

Det finnes også mye roligere former for yoga der målet er å slappe av, finne tilbake til den dype pusten og gi slipp. Yin yoga, restorative yoga og meditasjon er noen av de yogatypene.

 

Yoga betyr å forene, og det er et ord som kan brukes i mange sammenhenger. Ved å forene pust og bevegelse kan vi skape mer balanse i hverdagen. Ved å forene nasjoner kan vi kanskje skape mer forståelse i verden og skape fred. Uansett er det eneste vi virkelig kan endre oss selv og hvordan vi opplever omgivelsene, så alt starter med deg. Yoga kan skape endringer i deg du ikke visste du trengte.

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan