21. november 2022

Alle nyheter

Hvordan spise sunt og spare penger samtidig

Som kostholdsveileder får jeg ofte tilbakemelding fra kundene mine om at de sparer masse penger når de spiser etter en kostholdsplan satt opp av meg.

Sunn mat trenger ikke å være dyrt, og både planlegging, rutiner og ukeshandling gjør at man kan spare mye penger på mat. Dersom du ønsker å spise sunt og samtidig spare penger, så er tipsene nedenfor noe for deg!

 

- Planlegging & ukeshandel

Sett av tid til å planlegge måltidene dine for kommende uke. Se igjennom kjøleskap, fryser og matskap. Hva kan du lage av det du har i skapene? Har du noe som snart går ut på dato og bør prioriteres å spises opp? Skriv en handleliste over hva du trenger å kjøpe inn. På denne måten har du en konkret oversikt over hva du trenger å handle inn, samt at du unngår å måtte kaste mat som har gått ut på dato.

 

-Ikke gå på butikken sulten & ha gode måltidsrutiner

Impulskjøp der du kjøper noe fordi du er sulten og har cravings når du er på butikken kan enkelt unngås dersom du spiser litt før du drar. Det samme gjelder impulskjøp når du er på farten og er litt sulten. En pølse og en sjokolademelk på 7/11 på vei hjem fra jobb, en bolle på Narvesen på vei til et møte eller en kaffe og kanelbolle på Espressohouse fordi du ikke rakk frokost er innkjøp som fort koster mye og som enkelt kan unngås med gode rutiner for mat. Spiser du regelmessig og får i deg det du trenger, så blir du sulten til de samme faste tidene hver dag. Da vet du at du må ha med deg en banan og en pose nøtter på vei hjem fra jobb, en matpakke som du kan spise før møte, og en god frokost hjemme før du drar på jobb.

 

 

- Følg med på tilbud, benytt deg av kundefordeler & kjøp i kvantum

Benytt deg av tilbud på ting du kjøper mye. Gode tilbud f.eks på laksefilet, havregryn eller tacolefser er smart å benytte seg av. Følg med i apper eller tilbuds-aviser, og benytt deg også av kundefordelene de ulike matbutikkene tilbyr. Kanskje du kan bruke kundeutbytte til å betale for en ukeshandel, eller bruke kupongene dine i appen til å få rabatt. Frosset er som regel billigere enn ferskt, og for både kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker og bær er det mye å spare på ved å kjøpe fryst.

 

 

-Bruk vann som tørstedrikk & ta med kaffe hjemmefra

Det er mye penger å spare på å drikke vann fremfor brus, saft, juice etc. Det er også bedre for helsen å bytte til å drikke vann, spesielt dersom du drikker mye av sukkerholdige drikker.

Dersom du ofte kjøper en kopp kaffe når du er på farten, vil det å kjøpe seg en termoskopp og ta med seg kaffe hjemmefra spare deg for mye penger over tid. Hvis du ofte ender opp med en latte eller har i krem og sukker i kaffen du kjøper kan den i tillegg til å være dyr også være en kaloribombe.

 

-Billigkroken, matpakke & etniske butikker

Når du er på butikken, kan det lønne seg å ta en titt i billigkroken der de har datovarer. Ligger det noe der som du har på handlelisten din? Hvis ja, ta det med deg, hvis nei, gå videre. Ikke kjøp noe du ikke trenger bare fordi det er billig og på tilbud. Det er også verdt å sjekke ut etniske butikker. De selger store kvanta av f.eks linser, bønner og ulike krydder, og har ofte et godt utvalg av grønnsaker til en rimelig pris. Andre ting man kan spare penger på er å ta med matpakke på jobb / skole. Lag deg en deilig sunn matpakke som inneholder både proteiner, fiber, frukt og grønt og ha med deg, så slipper du å bruke penger på kantinemat.

 

En annen måte du kan spare penger på er et medlemskap på STØL i stedet for på treningssenter. Vi har rimelige priser på medlemskap, og når du får inn gode rutiner på trening, så er det også enklere å spise sunt!

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan