12. september 2022

Alle nyheter

Tips til å komme i gang med gode rutiner etter sommeren

Sommerferien er over, og mange kjenner nå på at overgangen fra feriemodus til jobb eller studier er vanskelig

Kanskje du har lagt bort både treningen og de gode kostholdsvanene dine i sommer og sliter med å komme tilbake inn i gode rutiner. Kanskje kroppen kjennes tyngre enn før og dørstokkmila lengre. I denne artikkelen deler vi noen tips og råd som kan hjelpe deg med å gjøre det litt lettere å komme inn i gode rutiner igjen. 

 

Start rolig og vær realistisk.

Ikke start ut alt for hard med trening hver dag og 100% sunn mat til alle måltider. Det er lett å være overambisiøs når man planlegger ukene fremover, men dette gjør at du ikke klarer å følge din egen plan over tid og kan gjøre at du mister motivasjonen og føle at du mislykkes. Sett deg realistiske målsetninger som du vet at du klarer å gjennomføre. Start med 3 økter i uken i stedet for 5, så kan du heller plusse på en økt når du ser at du mestrer 3 og ønsker å trene mer. Start med et mål om å kun spise godteri og sjokolade i helgene og ikke ukedagene  i stedet for å sette deg et mål om å aldri spise det, så kan du gå over til f.eks bare på lørdager etterhvert som du mestrer. 

 

Sett deg mål som motiverer 

Tenk igjennom hva du ønsker å oppnå fremover. Sett deg gode mål som motiverer deg til å få inn gode trenings- og kostholdsrutiner. Som en ekstra gulrot kan du gi deg selv premie når du oppnår målene dine, f.eks hvis du kommer deg på trening 3 dager i uken i 3 uker så kan du unne deg en ny treningstopp som du har ønsket deg, eller hvis du har fått inn fiskemiddag 3 dager i uken i 3 uker, så kan du ta med deg en venn / familie ut å spise på et sted du har hatt lyst til å prøve lenge. 

 

Planlegg uken din

Planlegging av uken gjør at du får bedre oversikt og gjør både trening og kosthold mer gjennomførbart. Start uken med en ukeshandel og planlegg ukens middager. Lag deg matpakke kvelden i forveien som du tar med på jobb, så er ikke dårlig tid på morgenen lengre noen unnskyldning for å ikke rekke frokost. Planlegg inn ukens treningsøkter og lag en avtale med deg selv sånn at treningen blir gjennomført og «ikke tid» ikke kan brukes som en unnskyldning til at treningen ikke blir gjort. 

 

Utnytt fine høstdager 

Høsten kan være kjempefin, så utnytt de fine dagene og kom deg ut i dagslys. Det er mye lettere å komme seg ut rett etter middag mens det fortsatt er lyst ute, enn å vente til kvelden når det har blitt mørkt. Ta gjerne også treningen med deg ut, timene våre på STØL kan gjøres hvor som helst, og det er ekstra deilig med en økt ute i frisk høstluft. 

 

Lag deg en treningsavtale med en venn og tren sammen.

Du er ikke alene om å synes det er tungt å komme i gang med trening og kosthold etter ferien. Mange sliter med det samme, så for å motivere hverandre, er det fint å avtale treningstider med en venn. En avtale med en venn gir en ekstra forpliktelse og gjør at du oftere gjennomfører treningen enn når du trener på egenhånd. 

Se live timer i vår timeplan

Se timeplan